Príncep compromès amb impulsar Girona i la innovació

Aquest passat divendres, la Fundació Príncep de Girona va organitzar el I Fòrum Impulsa, definit com:

IMPULSA no és un Fòrum convencional.

IMPULSA pretén aglutinar en un sol espai una selecció d’experiències a escala global.

IMPULSA vol trobar les millors pràctiques per crear una actitud favorable vers la iniciativa de la joventut.

IMPULSA vol conèixer quines són les condicions socials, tecnològiques, econòmiques i polítiques que afavoreixen l’aparició i el desenvolupament de voluntats emprenedores en els nostres joves dins els àmbits social, científic/acadèmic, cultural/esportiu i empresarial.

Cal avaluar la rellevància de l’acte deixant a banda sentiments monàrquics, republicans, espanyolistes o nacionalistes. A partir d’aquí, ningú pot dubtar de la petjada que deixa un acte de suport a la innovació, i sobretot a la motivació dels joves per ser emprenedors. Aquests últims varen formar part del públic, entre grans empresaris / emprenedors de la societat catalana i internacional. I, com a gironí, també em sento orgullós que la seu de l’esdeveniment hagi estat Girona, per ser el punt de partida d’aquesta aposta decidida per la innovació i l’emprenedoria, i del qual tota Catalunya se’n fa ressò.

Com a principals idees a recordar:

– Zaryn Dentzel (Tuenti): La crisi és el moment per arriscar. Hem après cada dia què és fallar.. però vàrem tenir una visió i un equip, volíem aconseguir una cosa, i ens hi vàrem centrar.

– Pedro Nueno (IESE): La bona formació és necessària per tenir èxit com a emprenedor. Cal conscienciar als joves joves que no es poden fer rics sense formar-se.

– Ki-Seok Kim (Univesitat Nacional de Seül i Unesco): La clau del progrés és l’educació, i el progrés individual repercuteix en el de la societat.

– Inés Sanguinetti (ONG Crear Vale La Pena): Hem de pensar que el confort amb què vivim pot canviar. Cal una inversió social decidida de les empreses.

– Carlos Losada (ESADE): Cal autoconfiança i autoconeixement per emprendre. Els professors sóns claus per la creació d’estímuls i referents. L’èxit? Mirar enrera i veure, quan ens jubilem, que el que hem fet ha valgut la pena.

– Isak Andic (Mango): L’emprenedor neix, no es fa (no hi estic d’acord!). Qui primer pensi amb el diner, mai arribarà enlloc. Amb les idees clares i el treball ben fet l’èxit ve sol.

– Israel Ruiz (MIT): L’èxit es cultiva amb excel•lència, somnis i perseverància. Cal encendre la passió, per tant unir estructura i recursos (invertir en universitats i fer concursos d’idees per potenciar la invenció).

– Mike Feinberg (Knowlege is Power Program, KIPP): Compromís amb l’eduació pública: temps i dedicació.

– M. Julia Prats (IESE): L’èxit ve en funció dels objectius, havent de buscar la màxima qualitat i ambició, i així es treu el millor de cadascú.

– Mohamed Yunus (Grameen Bank, Premi Nobel de la Pau 2006): Podem crear negocis per resoldre problemes socials a paritr de la generositat, sense pèrdues ni ganys per un mateix. Cal motivar el jovent perquè busqui oportunitats per canviar el món, perquè utilitzin la creativitat i el talent per altres objectius que no siguin el d’obtenir diners. Brillant presentació!

Per acabar no vull deixar de mencionar la Declaració del Fòrm Impulsa, feta per la Rectora Geli de la Universitat de Girona. I en concret vull destacar: “Les millors idees són “impulsades” a valor només quan som capaços de fer aflorar el talent emprenedor. Tota la societat, sense excepció, ha de comprometre valors i recursos per fer-ho possible. Només així assegurarem el futur”. Així doncs, felicito a la organització per part de la Fundació Príncep de Girona, però no clar oblidar portar les idees extretes a la pràctica. I això mateix va dir el Príncep Felip a la cloenda: “Las palabras son capaces de conmover los corazones pero sólo el ejemplo arrastra voluntades. Hoy en este Auditorio hemos sido testigos de ideas brillantes, experiencias inolvidables, proyectos innovadores, actitudes renovadas. Pongámoslas en práctica y, con nuestro comportamiento, seamos un ejemplo del espíritu que nos ha animado a lo largo de todo el día.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s