La pàgina web d’un científic: el millor (i imprescindible) aparador envers la societat

La setmana passada em va arribar a les mans un article de la revista Nature sobre la importància per tot científic i grup de recerca de disposar de la seva pàgina web. Es tracta d’una eina imprescindible per dues raons principals. En primer lloc, com un deure del científic de passar comptes amb la societat. Donar a conèixer la seva investigació, la majoria de vegades finançada amb diners públics. Aquesta comunicació s’ha de fer amb un llenguatge comprensible per un ampli ventall de la societat. I, en segon lloc, la pàgina web permet connectar el científic a la resta de la comunitat científica internacional, en pro de l’avenç de la ciència. Les principals consideracions que surten a l’article:

– Amb l’excusa de la falta de temps, els científics subestimen la importància de la pàgina web.

– La comunicació de la ciència per mitjà de conferències i articles en revistes especialitzades es fa de forma molt sintètica, en canvi la pàgina web permet afegir-hi un context (treballs previs, detalls tècnics, importància del problema,…).

– La pàgina web permet obtenir més informació sobre les línies de recerca, així com un coneixement més personal del científic. Això permet fer que sigui més accessible, tant per la comunitat científica (moltes vegades costa molt trobar informació d’alguns investigadors) com per la societat que l’envolta.

Així doncs, és altament recomanable disposar d’una pàgina web. La inversió inicial, sobretot de temps, estic segur que es veu recompensada. En aquest punt cal mencionar que la introducció dels blocs personals ha permès disposar de pàgines web personals d’una manera molt més fàcil. De totes maneres, crec que es important fer ús de les dues eines: pàgina web + bloc. La pàgina web més com a base de dades (dades personals, CV, publicacions, línies de recerca), i el bloc més pel dia a dia (noves publicacions, assistència a congressos, xerrades donades, visites a grups,…). Jo també n’he de prendre nota (us deixo amb una imatge de recordatori de la importància de la ciència als candidats a presidir EEUU).

Un pensament sobre “La pàgina web d’un científic: el millor (i imprescindible) aparador envers la societat

  1. Retroenllaç: Edunomia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s