Smart Cities: tecnologia a la ciutat. Nou model de gestió urbana?

Acabo de tornar de la segona edició de NITS (negocis, innovació, tecnologia i societat), una idea de comunicació / difusió d’aquests termes per part d’en Xevi Montoya i en David Martí de Playbrand, i l’Eduard Batlle. Aquest cop ha estat el torn de la Irene Compte d’Urbiòtica, una empresa tecnològica d’aplicació a l’urbanisme, l’objectiu de la qual: “té per objecte el disseny, desenvolupament i comercialització d’una gamma completa de productes de base tecnològica destinats a millorar la gestió urbana i l’experiència d’ús de l’espai urbà”. O, encara millor, mirem el següent vídeo per entendre les smart cities:

La introducció de la tecnologia a la ciutat és la manera de fer-les més sostenibles i eficients. Ara bé, aquest model de ciutat tecnològica té un preu, demana una inversió molt important. Qui la pagarà? La majoria de polítics pensen en inversions a curt termini, que els permetin guanyar vots; s’atreviran a invertir en la ciutat del futur (llarg termini)? Segona reflexió, per diners que tingui un Ajuntament, no pot fer front a un model integral de ciutat tecnològica. Així doncs, cal repensar la gestió de les ciutats, introduir el sector privat, per tal que la incorporació d’aquesta tecnologia també es tradueixi en nous models de negoci. Aquest crec que és el principal entrebanc que veig en aquest moment per la incorporació imminent d’aquesta tecnologia. Repeteixo, les smart cities ja no són el futur, són el present, ara bé, els punts anteriors són els que marcaran la velocitat de tranformació de les ciutats actuals a ciutats intel·ligents.

La vetllada ha tingut lloc al recent inaugurat Hotel Nord 1901 de Girona, en una sala amb vistes a la piscina, on ens hem acomiadat amb una nova cervesa a base de flors (Gala de Flors). Deliciosa, sobretot per aquells que no ens agrada gaire la cervesa.

Felicitats als organitzadors, i per moltes NITS més.

(L’Eduard Batlle també ha fet una entrada del II NITS)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s