El Celler de Can Roca es doctora a la UdG

Joan Roca, artífex del restaurant El Celler de Can Roca, va ser distingit aquest passat dimarts amb el Doctorat Honoris Causa de la Universitat de Girona. Podria dir moltes coses de l’acte, però prefereixo dirigir-vos al discurs de proposta d’investidura del xef per part del professor José Antonio Donaire. Un escrit farcit de metàfores dins el món de la gastronomia que, només acabar l’acte, no vaig dubtar ni un moment de felicitar-lo en persona (i alhora que em desvirtualitzés en el Twitter).

Amb ingredients de collita pròpia, vull destacar com El Celler de Can Roca no va néixer per casualitat, sinó d’afegir un ingredient imprescindible: la FORMACIÓ, a allò que havien après a casa amb els pares: el saber casolà de la cuina. El mateix Joan va dir que el desig / consell de la seva mare, i que recorda perfectament: “estudieu fills estudieu… i encara ho fem“. Tenen el món de la gastronomia als seus peus, un dels millors restaurants del món, i no obliden ni d’on vénen, ni com han aconseguit arribar-hi. La seva recepta és talent + creativitat + innovació, regat amb esforç + humilitat. La innovació al El Celler passa per l’establiment de ponts de diàleg amb pagesos i alhora científics, assolint una cuina creativa, un laboratori de R+D+I aplicat a la gastronomia, que els ha dut a ser invitats a Harvard.

Felicitats al DHC Joan Roca i als seus germans Josep i Jordi, El Celler és un excitós triangle, que ha ajudat a posar Girona en un lloc privilegiat del mapa mundial en gastronomia, juntament amb en Ferran Adrià. Mereixedors d’aquest guardó, que el propi Joan en considera estar més orgullós que de les estrelles Michelin per haver aplicat la innovació, el saber i la cultura a l’alta gastronomia, tres valors també propis de la Universitat (@donaire). Un model d’emprenedoria amb tots els ingredients d’èxit, compromesos amb la docència i provocant entusiame entre els alumnes.

2 pensaments sobre “El Celler de Can Roca es doctora a la UdG

  1. Retroenllaç: L’Alícia ensenya cuina i ciència « Bloc de Jordi Poater

  2. Retroenllaç: L’Alícia ensenya cuina i ciència « CatQuímica.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s