TEDxGirona: idees + talent + networking a Girona

Divendres passat va tenir lloc a Girona l’esdeveniment TEDxGirona, al qual vaig tenir la sort de ser convidat. Però què és el TED?

TED és una organització sense ànim de lucre dedicada a les idees que mereixen ser difoses. La història de TED començà amb unes jornades de xerrades fa més de 25 anys i ha crescut per donar recolzament a les Idees que mouen les iniciatives que canvien el món. L’esdeveniment principal de TED es celebra anualment a Long Beach (Califòrnia), allà s’hi conviden els líders i emprenedors que estàn canviant el món, com a públic i com a ponents.

L’event va incloure 10 ponències. Franc Ponti va començar recordant que aquí no som educats en creativitat, i alhora apostant per la col·laboració i cooperació enfront la competició (equip vs. individualisme). Hugo Pardo va fer veure que si el demà i l’ahir són iguals és culpa de la nostra covardia i mandra (va incloure un impactant símil entre Cadaqués i els valors de l’emprenedor). Jill van Eyle va presentar el projecte Teaming, nascut arrel de la malaltia de la seva filla, un projecte “democràtic i transparent” d’0btenció de fons per fins socials. La Sònia Fernández-Vidal ens va acostar la física quàntica amb els avenços científics, i alhora ens va fer reflexionar del perquè la nostra societat valora més Belén Esteban o Cristiano Ronaldo que els científics que ens han millorat la qualitat de vida. Xesco Espar va defensar la humilitat i la generositat que va portar el Barça d’handbol al capdavant.  Enric Ruiz-Geli ens va sorprendre amb l’arquitectura digital fent edificis intel·ligents. La Núria Soler es dedica a millorar la qualitat de vida de particulars i empreses. La Nina ens va fer adonar de la importància de cuidar el cos i la veu. Se’m va fer la boca aigua amb les creacions de El Celler de Can Roca amb en Jordi Roca. I finalment Antonella Broglia ens va portar als orígens i esperit del TED.

Felicitats a l’Eduard Batlle, l’Anna Codina i en Ricard de Santiago per haver-ho fet possible. El TEDxGirona 2012 serà encara millor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s