La UdG assoleix el Campus d’Excel·lència!

Avui ha tingut lloc la inauguració del curs 2011-12 de la Universitat de Girona. El ponent invitat ha estat el magistrat Carles Cruz amb “I la llei, què hi diu?”. Respecte a les intervencions posteriors, en Carles Puigdemont (alcalde de Girona) ha destacat que aquest any es compleixen els 20 anys de la creació de la UdG, sense la qual ara la ciutat de Girona seria immensament més pobra i menys preparada. Una afirmació que cal recordar a tots aquells que insinuen l’error d’haver permès crear universitats més enllà de Barcelona. Seguidament Manel Serra (Consell Social) també ha reivindicat el paper de la Universitat sobre la societat i Girona, i la necessitat de no perjudicar-la econòmicament. Per altra banda, Antoni Castellà (Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya) ha defensat un augment de les taxes universitàries acompanyat d’un programa de beques efectiu. Estic d’acord amb ell que no pot ser que estudiar a la Universitat sigui més barat que una llar d’infants pública, que ningú es quedi fora de la Universitat per raons econòmiques (= millors beques), i que es premiï també l’excel·lència en forma de beques.

La Rectora Geli ha conclós l’acte amb la notícia més important, l’esperada concessió de la Menció de Campus d’Excel·lència a la Universitat de Girona. Una distinció a la feina ben feta, tant en docència, com en recerca i transferència. Des d’aquí vull felicitar a totes aquelles persones que han treballat per fer-ho possible.

Per últim, he trobat molt fora de lloc (= de molt mala educació) la protesta d’un grup d'”estudiants” que ha interromput l’acte amb crits i sorolls. Tenien tot el dret de manifestar-se a fora, però l’excés posterior els ha tornat a desacreditar per la seva falta de tolerància i respecte, sense mencionar que eren “quatre i el gat” (gaire representatius no eren). Sincerament, he preferit els cants del Cor de la UdG, format també per estudiants, i també compromesos amb la seva universitat. Bon curs 2011-12!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s