#TanquemUdG o #ConstruimUdG ?

 • Entre la connotació negativa de #TanquemUdG i la visió positiva/optimista d’#ObrimUdG o #ConstruimUdG, em quedo amb la segona.
 • Entre la protesta immobilista d’una minoria de la comunitat universitària de la UdG tancada al Rectorat i els estudiants amb ganes de treure bones notes aquest fi de curs juntament amb els professors que estem programant la docència del proper curs 2012-13, em quedo amb aquests últims (puntualitzo: en cap cas insinuo que els que estan tancats treuen males notes, desconec els expedients).
 • Entre el “Tots a ocupar el rectorat fins que no acceptin les nostres condicions. No donarem ni un pas enrere!” i la gestió (que serà jutjada en les properes eleccions) d’un equip de Rectorat votat democràticament, i que lluita per fer de la UdG una millor Universitat, em quedo amb els segons.
 • Entre intentar entorpir i bloquejar el funcionament d’una Universitat just a finals de curs quan més feina hi ha, i que els Rectors deixin plantat al Ministre Wert, em quedo amb la segona.
 • Entre demanar un abaratiment de les taxes universitàries i un augment contudent del nombre i quantia de les beques, em quedo amb la darrera opció. No entraré a jutjar si les taxes actuals són cares o barates, ni sóc economista ni tinc la suficient documentació. Però sí m’agradaria un sistema més equitatiu/just en funció de les possibilitats econòmiques de les diferents famílies, cosa que ara no passa. Desitjo una Universitat que no deixi fora a cap estudiant competent ni el forci a treballar per poder-se permetre estudiar.

Comparteixo algunes de les reivindicacions escoltades, però en cap cas dono suport a l’ocupació del màxim òrgan de gestió i govern de la UdG. Molts professors depenem del seu suport, sobretot ara que és fi de curs. Al Rectorat hi treballen més gent que “okupes”. Desitjaria una desocupació responsable per part dels promotors, i que per una vegada no fossin ells els primers a voler la notorietat de la foto amb els Mossos.

Anuncis

2 pensaments sobre “#TanquemUdG o #ConstruimUdG ?

 1. “Entre la protesta immobilista d’una minoria de la comunitat universitària de la UdG tancada al Rectorat i els estudiants amb ganes de treure bones notes aquest fi de curs juntament amb els professors que estem programant la docència del proper curs 2012-13, em quedo amb aquests últims.” No són excloents: molts dels que han estat allà són estudiants amb matrícules d’honor.
  Molts dels estudiants que estaven “intentant” treure bones notes, han suspès a la vida i com a persones, ja que s’han deixat trepitjar i no han lluitat. És precisament aquesta manca d’esperit de lluita, i aquest seguiment del sistema establert, que ens fa estar com estem.
  Aquesta minoria que s’ha mobilitzat és la minoria de la societat, la gent que realment fa falta. Gent que pensa, que té conviccions, que lluita, que no es conforma i que no vol que la seva vida sigui el que alguns han decidit que havia de ser. Els alumnes que s’han manifestat són els que hauria de voler la universitat: futurs ciutadans amb gran esperit crític.

  Ara bé, tothom és lliure de posar-se la vena als ulls com vulgui…

  • Hola Xell, en primer lloc en cap moment insinuo que els que heu estat tancats al Rectorat tingueu males notes, desconec els vostres expedients, i no puc entrar a jutjar-ho. Sento la malainterpretació i ja ho he puntualitzat. Contraposo “immobilisme” en el sentit que la vostra protesta s’ha dut a terme d’una manera que l’ha desacreditada, versus els estudiants que ara que és fi de curs estan a les aules i biblioteques estudiant pel seu futur (per mi també estan lluitant).
   Per altra banda, insinues que per estar en contra de la tancada al Rectorat no tinc conviccions? Sóc un investigador a qui se li acaba el contracte aquest any, creus que no estic lluitant? Només he expressat la meva opinió sobre com també construir Universitat. Per mi la tancada ha perjudicat la UdG, quan esteu protestant per unes mesures que vénen imposades de Madrid. De veritat creieu que la Rectora no lluita per la seva universitat? En el supòsit que dimitís, creieu que el proper Rector no acataria la llei de Madrid? Creus just fer xantatge amb un referèndum? La Rectora va ser elegida democràticament (només un 13% d’estudiants va votar), i és el Claustre qui ha de demanar la seva dimissió. Per què no demaneu a Madrid que torni a Catalunya el que ens pertoca, veuries quina Universitat que tindríem. Aquesta és la meva opinió, tan respectable com la teva. A partir d’aquí ets lliure d’opinar sobre qui porta una bena més gran… i gràcies per haver-me fet arribar la teva opinió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s